• Örömteli anyaság tudatosan

  Örömteli anyaság tudatosan

  Tudatos anyaság

 • Access Bars® Kezelések

  Access Bars® Kezelések

  Gyereknek és felnőttnek egyaránt!

 • Örömteli babázás babamasszázs

  Örömteli babázás babamasszázs

  Sírós, hasfájós a kisbabád? Itt a segítség!

 • Dúlai utam...

  Dúlai utam...

  Az egész életünk dúlaság.

 • Miért hordozzam a babámat?

  Miért hordozzam a babámat?

  Mert a babák hordozásra születtek!

Hordozni jó!

Miért hordozzak?

A hordozás előnyei:

 • A legtöbb sírós/hasfájós babának általában nagyobb szüksége van az anyukája közelségére, ezért a hordozókendő a lehető legjobb dolog, amivel enyhíthetsz babád nyűgösségén.
 • A babák a megfelelő hordozóban hasonlóan érzik magukat, mint mikor még édesanyjuk biztonságot adó pocijában voltak. A baba és a mama hasának érintkezése, a melegség energetikailag is jó hatással van a hasfájásra, segíti az emésztést és a függőleges testhelyzet is kedvező a pocakbajok és a büfiztetés számára.

 • A terpesztartásnak köszönhetően pedig biztosak lehetünk benne, hogy a hordozott babáknak nem lesz szüksége terpeszpelenkára. Kötött csípő probléma megoldva!
 • A hordozókendő szuper jó kirándulásokhoz, a városban közlekedéshez, de segítségével az anyák otthoni teendőiket is könnyen elvégezhetik, hiszen miközben a babák kényelmesen és biztonságosan testükhöz rögzítve alszanak vagy gőgicsélnek, két kezük szabadon tevékenykedhet. 
 • Sokadik előny, hogy a kendők olyannyira eloszlatják a baba súlyát, hogy hordozva egy 5-10 kilós baba sem nehéz
 • Sokakban felmerül a kérdés: „nem fogom a sok hordozással elkényeztetni a picit?” Nem! Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, hogy mára már rengeteg pszichológiai kutatás bizonyította: a hordozott csecsemőkben egy olyan „ősbizalom” alakul ki, hogy három éves korukra nem csak hogy kevesebbet kéredzkednek szüleik karjaiba, de kreatívabbak, ötletesebbek, kezdeményezőbbek társaiknál. 

 • A baba mindig kényelemben, biztonságban érzi magát a kendőben, együtt mozog édesanyjával, miközben szeretet-hormonok (opiátok) termelődnek a testében. 
 • Nincs stressz a síró babád miatt, ő is nyugodt, mert megkapja azt a fizikai kontaktust, biztonságot, és ingereket, amik az ő optimális testi és lelki fejlődéséhez elengedhetetlenek. 
 • Kielégülnek mindkettőtök igényei. Kell ennél több? 
 • A rugalmas hordozókendő használatát kérésedre megmutatom otthonodban is! 

 • Sőt, nálam is megveheted a rugalmas Gremese kendőt , így a postaköltséget már meg is spóroltad! 

 • A színt itt tudod kiválasztani: http://www.mei-tai.hu/webshop/rugalmas-hordozokendo/.

 • A kendőkre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát kínálunk!

Ajánlom minden édesanyának, aki szeretne erős, bizalommal teli kötődést kialakítani babájával!

A babák testét hordozásra teremtették.

Ha megnézzük egy felnőtt ember csont- és izomrendszerét, azt látjuk, hogy minden elemében a két lábon járáshoz alkalmazkodott: gerince kettős „S” alakú, csípője erős és keskeny, lábai egyenesek.             Egy újszülött teste egészen más képet mutat. Gerincében a felnőttekére jellemző görbületek majd csak az üléssel, állással és járással fognak kialakulni, így az kezdetben egy összefüggő görbe ívet („C” alakot) ír le. Csípője még fejletlen, így a combcsont még nem ül elég mélyen a medencecsontban.

Kutatások szerint a csípőfejlődés szempontjából kifejezetten előnyös, ha a baba lábait terpeszben, térdben behajlított, felhúzott pózban tartja. Ezt a helyzetet veszik fel a babák, amikor magunkhoz emeljük őket. Érdekes jelenség, hogy a babák lábai újszülött korban még enyhén görbék. Ezek is majd csak az állással, járással fognak kiegyenesedni.

A csontrendszer mellett az izomzat is éretlen, még nem képes megtartani a teljes csontvázat, de ahogy a baba folyamatosan „tréningezi” magát, egyre jobban erősödni fog, és idővel képessé válik majd úgy mozogni, ahogy egy felnőtt.

Vedd fel velem a kapcsolatot és olyan tudást adok át neked, ami könnyebbé teszi a kisbabás hétköznapokat.

 

Kapcsolatfelvételi lap

Neved: *:
A város,ahol élsz: *:
Telefonszámod: *:
E-mail címed: *:
Mely szolgáltatásom érdekel? *:Honnan hallottál rólam?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Mit üzenne nektek egy újszülött, ha már tudna beszélni:

1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból.

2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat... Segítesz ezzel nekem.

3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda.... tarts ki, kérlek.

4. Te vagy az egész világom. A mindenem. Rajtad kívül nem is ismerek mást. Senki sem tudja mindazt biztosítani számomra, amit te igen.

5. Nem kell sírnom. Nem erősíti a tüdőmet, sem más előnye nincs.

6. A stresszhormonok, melyek felszabadulnak, amikor sírok (és velem maradnak egy életre) csökkennek, ha a karodban tartasz ilyenkor.

 


7. Kérlek, szoptass meg. Mindegy, mennyire sokszor kérem. Felejtsd el az órát és hogy milyen fáradt vagy. Ha a szoptatástól abbahagyom a sírást, kérlek, szoptass meg.

8. Ne hallgass senki másra! Se a szomszédra, se a nagynénédre. Felejtsd el a könyvet, amit olvastál az önnyugtatásról. Csak rám hallgass. És magadra. Felejtsd el a külvilágot.

9. Nem tudom megnyugtatni önmagam. Lehetetlen. Ha abbahagyom a sírást, amikor magamra hagysz, az azért van, mert feladtam a reményt, hogy megvigasztalsz.

10. Ha elérted a végkimerülést, kérj segítséget - a mosogatnivalóval, a mosással, a főzéssel. Ha jól elvagyok más karjában, akkor az időt használd zuhanyzásra, vagy hogy igyál egy csésze teát.

11. Tudom, ezt nehéz hallani: olyan világban élünk, mely mások érdekeit helyezi előrébb. Az én szükségleteim valósak, és valóban szükségem van rád - még ha ez azt is jelenti, hogy fél kézzel kell ebédelned, mosatlan hajjal. Én a te kisbabád vagyok. Te az anyukám vagy.

12. Mindez nem tart örökké. Most ugyan úgy tűnhet, mert a gyermekágy időtorzításában létezünk épp. Ha most megvigasztalsz, hamarabb leszek nyugodt baba. Közelebb kerülünk egymáshoz. Ennek az időszaknak vége szakad majd, nem fog életed végéig tartani. És noha nem fog majd hiányozni a sírásom, a bölcsebbik feled hálás lesz majd, hogy bíztál bennem és magadban, kezdettől fogva."

 

 


Kapcsolat


Szuetta Kata 

Access Bars® Kezelő

Babamasszázs oktató

Gyermekágyas családkísérő

Szakképzett szülésfelkészítő és szüléskísérő

Telefon:
+36/30-868-1383

E-mail:
info@oromtelianyasag.hu

A weboldalon található minden képi, hang és szöveges tartalom szerzői jogi oltalom alatt áll. Azoknak bármilyen formában történő felhasználása kizárólag Szuetta Katalin erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.